Łasuch Łasuch
60
BLOG

Fasolka szparagowa z kurkami

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 3

Uznajmy fasolkę z kurkami za sałatkę i kontynuujmy cykl  przepisy na sałatki  oraz przepisy z grzybami.  Wracamy też do kurek  i cyklu przepisy z kurkami
Pyszne, wiec zajadajmy się:

Fasolka szparagowa z kurkami

Czas przygotowania: 30 minut
Czas duszenia: 10 minut
Kaloryczność: 140 kcal

Ilość porcji: 6

Składniki

  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 30 dag małych kurek
  • średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • kilka gałązek natki pietruszki lub kolendry
  • sól
  • biały świeżo zmielony pieprz


Etapy przygotowania


■ Fasolkę umyć, osączyć, odciąć końce. Pokroić na kawałki 3-cm długości. Zalać lekko posolonym wrzątkiem, gotować 15 minut.Odcedzić.

■ Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Kurki oczyścić, przyciąć trzonki. Umyć i osączyć. Oliwę rozgrzać na patelni, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać grzyby, dusićna małym ogniu przez 10 minut.

■ Połączyć z fasolką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, przestudzić. Ułożyć na półmisku, skropić octem balsamicznym. Podawać posypane natką.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Inne przepisy z kurkami.:

Patisony nadziewane kurkami

Jarzynowa z kurkami

Omlet z kurkami

Steki wieprzowe z kurkami

Sałatka z duszonymi kurkami

Risotto z kurkami

Makaron z kurkami

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (3)

Inne tematy w dziale Rozmaitości