Uznajmy fasolkę z kurkami za sałatkę i kontynuujmy cykl przepisy na sałatki oraz przepisy z grzybami. Wracamy też do kurek i cyklu przepisy z kurkami
Pyszne, wiec zajadajmy się:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas duszenia: 10 minut
Kaloryczność: 140 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
- 50 dag fasolki szparagowej
- 30 dag małych kurek
- średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- łyżeczka octu balsamicznego
- kilka gałązek natki pietruszki lub kolendry
- sól
- biały świeżo zmielony pieprz
Etapy przygotowania
■ Fasolkę umyć, osączyć, odciąć końce. Pokroić na kawałki 3-cm długości. Zalać lekko posolonym wrzątkiem, gotować 15 minut.Odcedzić.
■ Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Kurki oczyścić, przyciąć trzonki. Umyć i osączyć. Oliwę rozgrzać na patelni, zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać grzyby, dusićna małym ogniu przez 10 minut.
■ Połączyć z fasolką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, przestudzić. Ułożyć na półmisku, skropić octem balsamicznym. Podawać posypane natką.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Inne przepisy z kurkami.:
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości