Etapy przygotowania
Pomidory (50 dag) obrać ze skórki, drobno pokroić. Paprykę (75 dag różnokolorowej) umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Papryczki chili (2–3 szt.) opłukać, przekroić, usunąć pestki, pokroić.
Czosnek (2 ząbki) i 1 cebulę obrać. Cebulę pokroić w krążki, czosnek w kawałki. Kolendrę (pęczek) opłukać, osączyć, drobno posiekać.
Czosnek, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki octu i 2 łyżki soli zmiksować. Na 1 łyżce oliwy zeszklić cebulę. Dodać pomidory, paprykę, chili, kolendrę. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu około 10 minut.
Dodać zmiksowany sos, gotować, mieszając, jeszcze 5 minut. Sos przelać do wyparzonego słoika, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)