Łasuch Łasuch
101
BLOG

Zapiekanka z morszczukiem i jabłkiem

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 6

Jako, że dziś w końcu piątek, to przepis na rybę. A przy okazji kontynuuję cykl zapiekankii przepisyna nie.

Zapiekanka z morszczukiem i jabłkiem

Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 15 minut
Kaloryczność: 390 kcal

Ilość porcji: 6

Składniki

  • 8 ziemniaków
  • 1/2 kg filetów rybnych z morszczuka lub mintaja
  • 4 duże cebule
  • 4 jabłka
  • 30 dag pieczarek
  • 15 dag żółtego sera
  • olej do smażenia
  • 1/4 kostki masła
  • 2 łyżki mąki
  • majeranek
  • sól i pieprz

Etapy przygotowania

■ Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić w plasterki. Obrane cebule pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.

■ Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać je z cebulą i przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem,
dusić przez chwilę, aż będą miękkie.

■ Filety rybne umyć, posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoto. Pieczarki obrać, pokroić i udusić na maśle. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwy ziemniaków, ryby, cebuli z jabłkiem, pieczarek. Piec 15–20 min.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (6)

Inne tematy w dziale Rozmaitości