Jako, że dziś w końcu piątek, to przepis na rybę. A przy okazji kontynuuję cykl zapiekankii przepisyna nie.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 15 minut
Kaloryczność: 390 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
- 8 ziemniaków
- 1/2 kg filetów rybnych z morszczuka lub mintaja
- 4 duże cebule
- 4 jabłka
- 30 dag pieczarek
- 15 dag żółtego sera
- olej do smażenia
- 1/4 kostki masła
- 2 łyżki mąki
- majeranek
- sól i pieprz
Etapy przygotowania
■ Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić w plasterki. Obrane cebule pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
■ Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać je z cebulą i przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem,
dusić przez chwilę, aż będą miękkie.
■ Filety rybne umyć, posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoto. Pieczarki obrać, pokroić i udusić na maśle. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwy ziemniaków, ryby, cebuli z jabłkiem, pieczarek. Piec 15–20 min.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości