Łasuch Łasuch
869
BLOG

Leczo z kiełbasą

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 19

Jesień nam za oknem niepodzielnie już panuje niestety:(  trzeba przyzwyczajać się. Kontynuujemy nasze przepisy.  Dziś leczo, idealne danie na ponure jesienne obiady. Przepis jednego z naszych użytkowników. masz lepszy pomysl na leczo? Dodaj go! :)

Leczo

Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • ok 3 kiełbasy (podwawelska)
  • 5 parówek
  • puszka pomidorów
  • 4 cebule
  • 2 pomidory
  • sól, cukier, papryka słodka i ostra
  • 6 papryk

 

Etapy przygotowania

Podsmażyć na oleju w dużym garnku cebulę z solą. Dodać pokrojoną paprykę, 3 łyżki wody i słodką paprykę, przykryć garnek i podusić 10 min.

Dodać pomidory z puszki i pokrojone świeże, 2 łyżki koncentratu, sól, przykryć i pogotować 15 min.

Kiełbasę usmażyc na suchej patelni i z parówkami dodać do garnka. Osolić, posypać cukremi ostrą papryką.

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (19)

Inne tematy w dziale Rozmaitości