Smaczne, tanie, szybkie w przygotowaniu i rozgrzewające leczo na chłodne dni. Cykl przepisy kulinarne użytkowników, dziś przepis użytkowniczki anetamlp, idealny na obiad.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas duszenia: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki
- strąk czerwonej papryki
- duża cebula
- duży pomidor
- 20cm kawałek kiełbasy np. podwawelskiej
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- vegeta i pieprz do smaku
- szczypta tymianku
- szczypta majeranku
- szczypta ostrej papryki
- szczypta imbiru
Etapy przygotowania
Kiełbasę pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki i cebulę pokrojoną w piórka. Razem podsmażyć. Dodać paprykę i pomidory pokrojone w kostkę, przyprawić. Dusić ok. 15 minut. Podawać z pieczywem.
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości