Łasuch Łasuch
529
BLOG

Karp smażony z sosem cytrynowo - koperkowym

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 10

Się zaniedbałem, a tu cykl przepisy kulinarne trzeba kontynuować :) Dzisiaj przepis użytkownika 

[loken24] i jego przepis z cyklu przepisy na Wigilię   a Ty jaki przepis na karpia?

Karp smażony z sosem cytrynowo - koperkowym

Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 15 minut

Ilość porcji: 4

Składniki

  • Karp
  • marchew, seler korzeń i nać, cebula, por
  • delikat do ryb ( przyprawa )
  • olej
  • Sos:
  • łyżka masła
  • pół łyżki mąki
  • sok z cytryny
  • bulion
  • koper

Etapy przygotowania

Karpia skrobiemy z łuskek, myjemi i dzielimy na porcje. Obsypujemy przyprawą i warzywami pokrojonymi w słupki. Zostawiamy na ok 2 dni ( w tym czasie karp przejdzie i będzie dużo smaczniejszy) Obtaczamy karpia w mące i smażymy, podajemy z sosem.Na patelnie kładziemy łyżkę masła, dodajemy pół łyzki mąki, lekko podsmażamy i zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i koper.Smacznego. Zapraszam do obejrzenia moich pozostałych przepisów.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (10)

Inne tematy w dziale Rozmaitości