Etapy przygotowania
■ Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, większe przekroić na pół, obgotować przez 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić.
■ Szpinak oczyścić, opłukać, odciąć korzonki, blanszować przez 3 min w osolonym wrzątku, dokładnie osączyć na sicie. Dymkę ze szczypiorem oczyścić, opłukać, posiekać.
■ Na dużej patelni rozgrzać masło. Wrzucić ziemniaki, włożyć rozgniecione ząbki czosnku, migdały oraz dymkę i smażyć, mieszając przez 5 min. Dodać szpinak oraz przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe
i smażyć chwilę razem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Posypać pokrojoną
w kostkę mozzarellą. Podawać po przestudzeniu w temperaturze pokojowej.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)