Łasuch Łasuch
356
BLOG

Sałatka ziemniaczana ze szpinakiem i mozzarellą

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 10

Najlepszego w Nowym Roku! Wracam a wraz ze mną przepisy kulinarne :) Dzisiaj sałatkii pyszna na zimno sałatka:

Ziemniaki ze szpinakiem i mozzarellą

Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 10 minut
Kaloryczność: 240 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 80 dag małych ziemniaczków
  • 1 kg szpinaku
  • pęczek dymki
  • 3 łyżki masła
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 3–4 łyżki obranych migdałów
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • gałka muszkatołowa
  • 2 kulki mozzarelli (30 dag)
  • sól
  • pieprz

Etapy przygotowania

■ Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, większe przekroić na pół, obgotować przez 10 minut w osolonym wrzątku, odcedzić.

■ Szpinak oczyścić, opłukać, odciąć korzonki, blanszować przez 3 min w osolonym wrzątku, dokładnie osączyć na sicie. Dymkę ze szczypiorem oczyścić, opłukać, posiekać.

■ Na dużej patelni rozgrzać masło. Wrzucić ziemniaki, włożyć rozgniecione ząbki czosnku, migdały oraz dymkę i smażyć, mieszając przez 5 min. Dodać szpinak oraz przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe
i smażyć chwilę razem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Posypać pokrojoną
w kostkę mozzarellą. Podawać po przestudzeniu w temperaturze pokojowej.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości