Łasuch Łasuch
49
BLOG

Szaszłyki z indyka

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 3

Zima za oknem trzyma, więc trzeba jeśc w miarę energetycznie. Dzisiaj w cyklu przepisy kulinarne pyszne szaszłyki.

Szaszłyki z indyka z boczkiem

Czas przygotowania: 25 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 145 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1/2 kg piersi z indyka
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 4 małe cebule
  • strąk czerwonej papryki
  • cukinia
  • olej
  • 1 kg ziemniaków
  • ogórki małosolne
  • sól
  • pieprz

Etapy przygotowania

Mięso pokroić na jednakowej wielkości kwadraty. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę.

Cebule obrać, pokroić w ósemki, paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na duże kawałki. Cukinie
umyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Boczek pokroić na cienkie plastry. Kawałki indyka owinąć
boczkiem. Na szpadki nabijać kolejno: mięso w boczku, paprykę, cukinię zwiniętą w wachlarzyk,
cebulę i tak do wyczerpania składników.

Szaszłyki oprószyć przyprawami, włożyć do żaroodpornego naczynia, skropić olejem. Piec 30 min
w temp. 190°C. Podawać z pieczonymi ziemniakami i ogórkiem kisoznym.

apetyczne zdjecie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (3)

Inne tematy w dziale Rozmaitości