Łasuch Łasuch
569
BLOG

Risotto z kurczakiem

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 16

Brak pomysłu na obiad? a może risotto? Szybko się robi, nei jest trudne, a każdemu powinno smakowac. Kontynuujemy cykl "przepisy kulinarne"

Risotto z kurczakiem

Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 30 minut
Kaloryczność: 440 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 40 dag pieczonego kurczaka
  • 2 cebule
  • po strąku czerwonej i zielonej papryki
  • 10 dag pieczarek
  • 20 dag ugotowanej zielonej fasolki
  • 3 łyżki oleju
  • 20 dag ryżu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka sproszkowanego chili
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 600 ml bulionu mięsnego
  • 8 dag zielonych oliwek
  • sól

Etapy przygotowania

■ Kurczaka pokroić na kawałki. Cebule obrać i posiekać. Paprykę umyć i oczyścić, pokroić w małą kostkę. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki.

■ Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać kurczaka, chwilę smażyć. Włożyć ryż i mieszając smażyć, aż ryż stanie się szklisty. Dodać paprykę, pieczarki, fasolkę i koncentrat pomidorowy, wymieszać. Doprawić chili, tymiankiem i solą. Wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu 15–20 minut, stale mieszając.

smacznego:)

A może inne risotto?

Risotto z kurkami

Szparagi - risotto ze szparagami

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (16)

Inne tematy w dziale Rozmaitości