Łasuch Łasuch
25
BLOG

Grillujemy

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 0

Cała Polska grilluje, więc dziś coś na grilla:

Sznycle z indyka

Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 180 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 sznycle z piersi indyka (po 15 dag)
  • łyżka miodu
  • łyżka sherry
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Miód wymieszać z sherry, przecierem pomidorowym, 2 łyżkami oleju i dość sporą ilością pieprzu. Marynatą wysmarować sznycle, wstawić do lodówki na 30 minut.

Sznycle wyjąć, lekko otrząsnąć z marynaty, oprószyć solą. Ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie, grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać z bagietką.

 

Smacznego! 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości