Cała Polska grilluje, więc dziś coś na grilla:
Sznycle z indyka
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 180 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 4 sznycle z piersi indyka (po 15 dag)
- łyżka miodu
- łyżka sherry
- łyżka przecieru pomidorowego
- olej
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Miód wymieszać z sherry, przecierem pomidorowym, 2 łyżkami oleju i dość sporą ilością pieprzu. Marynatą wysmarować sznycle, wstawić do lodówki na 30 minut.
Sznycle wyjąć, lekko otrząsnąć z marynaty, oprószyć solą. Ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie, grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać z bagietką.
Smacznego!
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości