Etapy przygotowania
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z piwem, mąką i 1 łyżką oleju, odstawić na 30 min. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Dodać 2 łyżki oliwy, zioła, doprawić do smaku. Przykryć, wstawić do lodówki.
Cukinię pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem. Mozzarellę pokroić w plasterki, dokładnie posmarować pesto.
Na każdym plastrze cukinii ułożyć plasterek mozzarelli, przykryć drugim plastrem cukinii.
Białko ubić na pianę ze szczyptą soli, dodać do ciasta. Plastry cukinii z mozzarellą zanurzać w cieście. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z pomidorami w ziołach.
Smacznego!:)