Łasuch Łasuch
268
BLOG

Rosół

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 27

Klasyczny, pyszny... kiedy jak nie w niedzielę jeść rosół?

Rosół

Czas przygotowania: 2 godzin
Czas gotowania: 2 godzin

Ilość porcji: 10

Składniki

  • 0,5 kury
  • 5l wody
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • 2 marchewki, i pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 cebula
  • natka pietruszki, liść selera
  • Przyprawy:
  • pieprz ziarnisty
  • pieprz mielony
  • sól
  • ziele angielkie
  • vegeta
  • makaron do rosołu /dowolny/

 

Etapy przygotowania

  1. Dokładnie umyć kurę i włożyć do garnka z gotującą wodą.
  2. Dodać obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę, por, seler
  3. Cebulę opiec na ogniu i dodać do wywaru.
  4. Wrzucić kostki rosołowe, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i vegetę.
  5. Po około godzinie dodać liść selera, 0,5 natki pietruszki.
  6. Gotować jeszcze przez godzinę.
  7. Ugotować makaron.
  8. Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
 
smacznego:)

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (27)

Inne tematy w dziale Rozmaitości