Klasyczny, pyszny... kiedy jak nie w niedzielę jeść rosół?
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas gotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 10
Składniki
- 0,5 kury
- 5l wody
- 2 kostki rosołowe drobiowe
- 2 marchewki, i pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora
- 1 cebula
- natka pietruszki, liść selera
- Przyprawy:
- pieprz ziarnisty
- pieprz mielony
- sól
- ziele angielkie
- vegeta
- makaron do rosołu /dowolny/
Etapy przygotowania
- Dokładnie umyć kurę i włożyć do garnka z gotującą wodą.
- Dodać obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę, por, seler
- Cebulę opiec na ogniu i dodać do wywaru.
- Wrzucić kostki rosołowe, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i vegetę.
- Po około godzinie dodać liść selera, 0,5 natki pietruszki.
- Gotować jeszcze przez godzinę.
- Ugotować makaron.
- Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości