Łasuch Łasuch
1081
BLOG

Krewetki z rukolą

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 5

Owoce morza są bardzo zdrowe i warto je spożywać. Krewetki zaczynają powoli u nas zyskiwać na popularności, więc dzisiaj przepis na krewetki:

Krewetki z rukolą

Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 4 minut
Kaloryczność: 180 kcal

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

  • paczka mrożonych krewetek
  • szklanka oleju
  • Marynata:
  • szczypta kolendry i chili
  • dwa ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • łyżka oliwy
  • Sałatka:
  • garść rukoli
  • pomidor
  • ogórek
  • łyżeczka oliwy
  • 10 dag sera feta
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Krewetki rozmrozić. Zrobić marynatę: oliwę dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, kolendrą, chili, pokrojonym drobno czosnkiem. Krewetki oblać marynatą, wymieszać,pozostawić w lodówce na około dwie godziny. Po tym czasie usunąć z krewetek marynatę.

Do wysokiego garnka wlać olej, rozgrzać. Gdy będzie gorący, wrzucać krewetki, obsmażyć. Wyjąć, osączyć z tłuszczu. Ułożyć na półmisku, skropić oliwą i cytryną. Składniki sałatki pokroić i wymieszać. Podawać z krewetkami.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (5)

Inne tematy w dziale Rozmaitości