Łasuch Łasuch
204
BLOG

Kotlety z indyka

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 12

Mięso z indyka jest zdrowe i pożywne. Jego zalety: wysokobiałkowe, niskokolagenowe, niskotłuszczowe, niskoenergetyczne. nic tylko wcinać:) Dlatego dzisiaj:

Kotlety z indyka ze szpinakiem

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Kaloryczność: 450 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 20 dag szpinaku
  • łyżka masła
  • 4 sznycle z piersi indyka
  • 20 dag owczego sera
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki sklarowanego masła
  • 2 pęczki rukoli
  • 4 pomidory
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Szpinak umyć, osuszyć, smażyć 2–3 minuty na rozgrzanym maśle. Odparować nadmiar płynu. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Ser owczy pokroić na 4 plastry.

Mięso oprószyć solą i pieprzem. W każdym zrobić kieszonkę ostrym nożem, napełnić ją do połowy szpinakiem, włożyć plaster owczego sera, zacisnąć brzegi i spiąć wykałaczkami. Smażyć 4–5 minut z każdej strony na sklarowanym maśle.

Rukolę umyć, oczyścić. Pomidory umyć, pokroić na ósemki. Połączyć z rukolą. Ocet winny wymieszać z oliwą, polać sałatkę sosem. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z kotletami.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (12)

Inne tematy w dziale Rozmaitości