Mięso z indyka jest zdrowe i pożywne. Jego zalety: wysokobiałkowe, niskokolagenowe, niskotłuszczowe, niskoenergetyczne. nic tylko wcinać:) Dlatego dzisiaj:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Kaloryczność: 450 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 20 dag szpinaku
- łyżka masła
- 4 sznycle z piersi indyka
- 20 dag owczego sera
- gałka muszkatołowa
- 2 łyżki sklarowanego masła
- 2 pęczki rukoli
- 4 pomidory
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki białego octu winnego
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
Szpinak umyć, osuszyć, smażyć 2–3 minuty na rozgrzanym maśle. Odparować nadmiar płynu. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Ser owczy pokroić na 4 plastry.
Mięso oprószyć solą i pieprzem. W każdym zrobić kieszonkę ostrym nożem, napełnić ją do połowy szpinakiem, włożyć plaster owczego sera, zacisnąć brzegi i spiąć wykałaczkami. Smażyć 4–5 minut z każdej strony na sklarowanym maśle.
Rukolę umyć, oczyścić. Pomidory umyć, pokroić na ósemki. Połączyć z rukolą. Ocet winny wymieszać z oliwą, polać sałatkę sosem. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z kotletami.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości