Łasuch Łasuch
23
BLOG

Zabaglione z owocami

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 1

Dziś odmiana i pyszny włoski deser. Jak znalazł na Walentynki:) Można przyrządzić bliskiej osobie i patrzeć jak pałaszuje:)

Zabaglione z owocami

Czas przygotowania: 35 minut
Kaloryczność: 600 kcal

Ilość porcji: 2

Składniki

  • 2 żółtka
  • 5 łyżek brązowego cukru
  • 2 łyżki wina marsala (lub białego wina deserowego)
  • szklanka śmietanki kremówki
  • 20 dag różnych owoców świeżych lub konserwowych

Etapy przygotowania

Żółtka z cukrem ubijać za pomocą trzepaczki, aż powstanie gładka, jasna, puszysta masa. Wlać łyżkę wina i dalej ubijać. Umieścić miskę na garnku z gotującą się wodą i stale ubijać masę około 15 minut, aż krem podwoi swoją objętość. Zdjąć z ognia, wystudzić.

Śmietankę ubić, wlać resztę wina i dalej ubijać. Połączyć delikatnie z masą jajeczną. Przełożyć do pucharków, udekorować owocami.

apetyczne zdjęcie!

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (1)

Inne tematy w dziale Rozmaitości