Dziś odmiana i pyszny włoski deser. Jak znalazł na Walentynki:) Można przyrządzić bliskiej osobie i patrzeć jak pałaszuje:)
Czas przygotowania: 35 minut
Kaloryczność: 600 kcal
Ilość porcji: 2
Składniki
- 2 żółtka
- 5 łyżek brązowego cukru
- 2 łyżki wina marsala (lub białego wina deserowego)
- szklanka śmietanki kremówki
- 20 dag różnych owoców świeżych lub konserwowych
Etapy przygotowania
Żółtka z cukrem ubijać za pomocą trzepaczki, aż powstanie gładka, jasna, puszysta masa. Wlać łyżkę wina i dalej ubijać. Umieścić miskę na garnku z gotującą się wodą i stale ubijać masę około 15 minut, aż krem podwoi swoją objętość. Zdjąć z ognia, wystudzić.
Śmietankę ubić, wlać resztę wina i dalej ubijać. Połączyć delikatnie z masą jajeczną. Przełożyć do pucharków, udekorować owocami.
apetyczne zdjęcie!
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości