Łasuch Łasuch
98
BLOG

Gulasz z kapustą

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 6

Gulasz  dobra rzecz. Gdy plucha za oknem, nic się nie chce, to dobre jedzenie jest jak najbardziej wskazane. Myśle, że dzisiejsza propozycja pasuje jak ulał.

Gulasz z kapustą

Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 10 minut
Kaloryczność: 255 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 25 dag piersi z indyka
  • szalotka
  • łyżeczka majeranku
  • łyżka oleju
  • 40 dag kiszonej kapusty
  • kwaśne jabłko
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 125 ml bulionu warzywnego
  • średni ziemniak
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • łyżka klarowanego masła
  • po strąku czerwonej i zielonej papryki
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Szalotkę obrać, posiekać i razem z majerankiem poddusić na rozgrzanym oleju. Dodać kiszoną kapustę, obrane i pokrojone w kostkę jabłko i mieloną paprykę. Zalać bulionem, zagotować i dusić pod przykryciem 20 min.

Ziemniak obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do kapusty. Wlać śmietanę, zagotować, przyprawić solą i pieprzem.

Masło podgrzać, wrzucić mięso i pokrojoną paprykę. Smażyć ok. 8 min. Doprawić solą i wymieszać z kapustą. Posypać natką.

smacznego:)

Inne propozycje na gulasz:

Gulasz wieprzowy z papryką

Prosty gulasz wieprzowy

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (6)

Inne tematy w dziale Rozmaitości