Łasuch Łasuch
63
BLOG

Okoń morski z warzywami

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 0

Jako, ze piatek dziś to tradycyjnie przepis na ryby. Pyszny i zdrowy obiad:

Okoń morski z warzywami

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Kaloryczność: 235 kcal

Ilość porcji: 6

Składniki

  • 6 filetów z okonia morskiego (po 20 dag)
  • 30 dag kurek (mrożonych)
  • 2 łyżki oliwy
  • 25 dag miąższu z dyni
  • 2 pomidory
  • pęczek bazylii
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Etapy przygotowania

Filety z okonia (bez skóry) oprószyć solą i pieprzem. Piec 10 minut w temperaturze 190°C. Grzyby rozmrozić, osuszyć, usmażyć w niewielkiej ilości oliwy.

Dynię obgotować w osolonej wodzie. Osączyć. Pokroić w cienkie płatki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skóry, usunąć pestki i pokroić w sporą kostkę.

Filety podawać na podkładzie z dyni, posypać pomidorami, smażonymi kurkami i rozdrobnioną bazylią. Oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą.

smacznego:)

Ale nie ma to jak leczo :)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości