Co to za Wielkanoc bez jajek? Nie da rady, to symbol tych świąt. kontynuujemy cykl- przepisy na Wielkanoc i dzisiaj sposób na pyszne jajka:
Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 4
Składniki
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 6 łyżek majonezu
- 3 łyżki śmietany
- rzeżucha do dekoracji
- sól
- pieprz
Etapy przygotowania
Jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, ugnieść widelcem, dodać majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Tak przygotowaną pastę podstawową podzielić na 4 części. Każdą wzbogacić posiekanymi dodatkami. Pastami faszerować połówki jajek. Dekorować dodatkami.
Farsz z tuńczyka
Puszka tuńczyka w sosie własnym l łyżeczka posiekanego koperku
Farsz z kaparów
Słoiczek marynowanych kaparów l łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Farsz z czarnych oliwek
Mały słoiczek czarnych oliwek bez pestek l łyżeczka posiekanego szczypiorku
Farsz z kawiorem
Słoiczek czerwonego kawioru
smacznego:)
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości