Łasuch Łasuch
79
BLOG

Jajka z pastami

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 2

Co to za Wielkanoc bez jajek? Nie da rady, to symbol tych świąt. kontynuujemy cykl- przepisy na Wielkanoc i dzisiaj sposób na pyszne jajka:

Jajka faszerowane z pastami

Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 200 kcal

Ilość porcji: 4

Składniki

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 6 łyżek majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • rzeżucha do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Etapy przygotowania

Jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, ugnieść widelcem, dodać majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Tak przygotowaną pastę podstawową podzielić na 4 części. Każdą wzbogacić posiekanymi dodatkami. Pastami faszerować połówki jajek. Dekorować dodatkami.

Farsz z tuńczyka
Puszka tuńczyka w sosie własnym l łyżeczka posiekanego koperku

Farsz z kaparów
Słoiczek marynowanych kaparów l łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Farsz z czarnych oliwek
Mały słoiczek czarnych oliwek bez pestek l łyżeczka posiekanego szczypiorku

Farsz z kawiorem
Słoiczek czerwonego kawioru

smacznego:)

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (2)

Inne tematy w dziale Rozmaitości