Rozmaitości 15.01.2009, 09:43 Cykoria po belgijsku Trzęsiecie się czasem jak cykoria? nie ma co się stresować tylko jeść właśnie cykorię bo podobnież jest dobra na stres. Jest pyszna na surowo, zaś po obróbce termicznej traci swój gorzkawy posmak. Dzisiaj kuchnie świata...
Rozmaitości 14.01.2009, 10:00 Żeberka z sałatką Zimno na dworze, więc trzeba organizmowi dostarczyć energii. Moim zdaniem nie ma jak porządny kawał mięcha, żeby to uczynić. Cykl przepisy na żeberka w miodzie uważam za rozpoczęty: Żeberka w miodzie z sałatką Czas...
Rozmaitości 13.01.2009, 10:37 Włoski deser Osłodźmy sobie życie. Dzisiaj przepis kuchni włoskiej , gotowana śmietanka czyli: Panna cotta Czas przygotowania: 10 minut Kaloryczność: 355 kcal Ilość porcji: 6 Składniki 1/2 litra śmietanki...
Rozmaitości 12.01.2009, 10:22 Krewetki z rukolą Owoce morza są bardzo zdrowe i warto je spożywać. Krewetki zaczynają powoli u nas zyskiwać na popularności, więc dzisiaj przepis na krewetki: Krewetki z rukolą Czas przygotowania: 10 minut...
Rozmaitości 5.01.2009, 10:40 Sałatka z cytrusów Święta, święta i po świętach...:) czas obżarstwa minął, trzeba trochę zrzucić wagi. Oprócz oczywiście ćwiczeń trezba zmienić dietę. Sądzę, że kilka przepisów z cyklu przepisy na sałatki będzie w sam raz....
Kultura 23.12.2008, 10:47 Szybka sałatka na Wigilię Wigilia już jutro, więc jeśli ktoś ma w planach przygotowywanie kolacji i nie wziął się za działanie to ma chyba lekki problem:) (większość dań jest niestety czasochłonna) Ale nic to, kontynuujemy przepisy na Wigilię...
Rozmaitości 19.12.2008, 12:17 Pierogi z kapustą i grzybami Wigilia tuż, tuż, więc kolejna propozycja z cyklu przepisy na Wigilię Dzisiaj pierogi z kapustą i grzybami , które chyba goszczą na prawie każdym stole: Pierogi z kapustą i grzybami Czas przygotowania:...
Kultura 18.12.2008, 13:02 Ryba na Wigilię- inna niż karp:) Zdarza się, że niektórzy nie znoszą karpia na Wigilię, więc dziś smaczna alternatywa. Z cyklu przepisy na Wigilię Łosoś marynowany w miodzie Czas przygotowania: 25 minut Czas smażenia:...