Grzegorz Gembalski Grzegorz Gembalski
156
BLOG

Wegańskie tofu wołowo - wieprzowe.

Grzegorz Gembalski Grzegorz Gembalski Gotowanie Obserwuj temat Obserwuj notkę 3

Zainspirowany przepisami na wegańskie sashimi, wegańskie flaki i wegetariańskie kiełbasy z marchewki przedstawiam mój przepis na wegańskie tofu wołowo - wieprzowe.

Podsmażamy maśle drobno pokrojoną cebulę

W miseczce moczymy bułkę przenną w mleku.

Następnie bierzemy 0.5 kg mięsa mielonego wołowo -wieprzowego, dodajemy wyciśniętą solidnie z mleka bułkę, podsmażoną cebulę, 1 jajko i sól pieprz do smaku. Całość mieszamy solidnie. Następnie z powstałej masy tofu formujemy kulki wielkości zaciśniętej pięści i obtaczamy w bułce tartej.

Kulki smażymy na gęsim smalcu do osiągnięcia przyjemnego ciemnego koloru.

Mięsne tofu podajemy z ziemniakami i mizerią.


Otaczający nas cyfrowy świat pełen jest spamu i hejtu, który często ukryty jest pod pozorami anonimowości. Dlatego postanowiłem pisać pod własnym imieniem i nazwiskiem. Nie wstydzę się własnych poglądów i wiem, że one zmieniają się w czasie i pod wpływem innych. 

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości