Restauratorzy wiedzą jak przyciągnąć klientów po sezonie. Startują Jabłonki Swawole

Jabłonki Swawole 2021. Fot. Jablonki.com
Jabłonki Swawole 2021. Fot. Jablonki.com
Wrzesień to czas, kiedy pustoszeją jeszcze niedawno, tętniące urlopowym życiem restauracje i kafejki. Na szczęście restauratorzy mogą liczyć na gotowe rozwiązania, które sprowadzą klientów do ich lokali. Jednym z nich są Jabłonki Swawole 2021.

Do Andrzejek jeszcze daleko, o Sylwestrze i Walentynkach lepiej nie wspominać a wycieczka na monachijski Oktober Fest, może być utrudniona przez pandemię. Dlatego właściciele lokali gastronomicznych już teraz głowią się i troją, aby wymyśleć pomysły na ściągnięcie klientów do swoich restauracji.

Jabłonki, pomysł na ściągnięcie klientów do restauracji

Jabłonki to okres od maja – kiedy zaczynają kwitnąć jabłonie, aż po wrzesień. To wtedy polskie jabłka są najlepsze. W ciepłe jesienne dni wciąż można zwiedzać Polskę i smakować lokalne specjały wykonane z jabłek właśnie.

Czytaj:

Bo Jabłonki to właśnie trochę jak Walentynki czy Andrzejki. Sami decydujemy, jak świętować ten czas. Możemy pojechać na jesienną wycieczkę do jednego z urokliwych sadowniczych regionów (a tych w Polsce przecież nie brakuje), agroturystyk i cydrowni. Z przywiezionych zbiorów można przyrządzić coś wykwintnego w domu.

A jeśli doskwiera brak czasu na weekendowe wyjazdy, a gotowanie nie jest naszą najsilniejszą stroną, właściciele restauracji pomogą odkrywać i smakować jabłkowe menu. We wrześniu, w restauracjach w całym kraju, rusza kolejna akcja Jabłonki. To wtedy wszyscy będą mogli spróbować potraw z jabłek, przyrządzonych w nieoczywisty sposób. A chętnych restauracji do wzięcia udziału w akcji cały czas przybywa. Szczególnie że restauratorzy mogą liczyć na spore wsparcie przy organizacji Jabłonek.

Już w zeszłym roku akcja cieszyła się wielką popularnością.


Instrukcja obsługi dla restauracji

Gotowe, bardzo klimatyczne wzory graficzne dla menu, przykładowe przepisy, interaktywna mapa wydarzeń, silne social media to tylko niektóre z przykładów wsparcia. Nie zdziwcie się też, kiedy w telewizji zobaczycie spot promujący akcję, a w ulubionej stacji radiowej o akcji zaśpiewa Bitamina i Vito Bambino.



- Świętowanie Jabłonek to doskonały pomysł dla restauracji. - mówi Tomasz Pydyś właściciel warszawskiej restauracji Little Barrel. - Dzięki spójnej koncepcji jabłkowe menu przyjmie się w każdej restauracji, bo to po prostu świetny produkt, który nadaje się po prostu na każdą kuchnię.

Warszawski restaurator dodaje, że w zeszłym roku na własnej skórze poczuł efekt Jabłonek.

- Do mojej restauracji ustawiały się kolejki chętnych spróbowania Jabłonkowego menu - dodaje Pydyś.

red. 

Czytaj dalej:
Lubię to! Skomentuj Napisz notkę Zgłoś nadużycie

Więcej na ten temat

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości