Łasuch Łasuch
276
BLOG

Fasolka

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 15

Lato latem, za oknem gorąco, jak w Egipcie, ale trzeba coś jeśc, mimo, ze się nei chce gotowac, prawda? Ostatnio były prawie same przetwory, a to ogórki kiszone, a to ogórki małosolne. Dzisiaj polecam Wam coś pysznego, na co akurat jest sezon: fasolka szparagowa! Młoda, rozpływająca się w ustach  fasolka szparagowa ... mniem, mniam :)

Fasolka szparagowa

Nasze składniki:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 3 łyżki margaryny lub masła
  • 2 łyżki bułki tartej

Przygotowanie:

Oodcinamy łyka z fasolki.  Potem obgotowujemy fasolkę  w wodzie.
Odsączamy i posypujemy  solą.

Roztapiamy margarynę (można użyć masła)  i wsypujemy  bułkę tartą, chwilę podsmażamy.  Gotową omastą polewamy  fasolkę.

I jak Wam taka  fasolka szparagowa pasuje? Bo mi bardzo, idę biegac, żeby ją spalić :)

Smacznego!

Co było ostatnio grane:

ogórki małosolne

 

 

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (15)

Inne tematy w dziale Rozmaitości