Lato latem, za oknem gorąco, jak w Egipcie, ale trzeba coś jeśc, mimo, ze się nei chce gotowac, prawda? Ostatnio były prawie same przetwory, a to ogórki kiszone, a to ogórki małosolne. Dzisiaj polecam Wam coś pysznego, na co akurat jest sezon: fasolka szparagowa! Młoda, rozpływająca się w ustach fasolka szparagowa ... mniem, mniam :)
Nasze składniki:
- 0,5 kg fasolki szparagowej
- 3 łyżki margaryny lub masła
- 2 łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
Oodcinamy łyka z fasolki. Potem obgotowujemy fasolkę w wodzie.
Odsączamy i posypujemy solą.
Roztapiamy margarynę (można użyć masła) i wsypujemy bułkę tartą, chwilę podsmażamy. Gotową omastą polewamy fasolkę.
I jak Wam taka fasolka szparagowa pasuje? Bo mi bardzo, idę biegac, żeby ją spalić :)
Smacznego!
Co było ostatnio grane:
ogórki małosolne
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości