No, parę dni przerwy na długi weekend musiało być. Niestety, tzreba było wracać i znowu do kieratu. Dobrze, ze chociaż te przepisy są lekką odsapką od codziennego znoju :) Jadłem pyszny domowy ketchup na wywczasie. Podpytałem o przepis i oto on, prosty, jak konstrukcja cepa domowy ketchup:
Potrzebne składniki:
1 kg pomidorów; 2 cebule (najlepiej czerwone); 3 czerwone papryki; sól, pieprz
Przygotowanie:
Kroimy pomidory, cebulę i paprykę na kawałeczki. Wrzucamy na patelnię i smazymy, aż odparuje woda. Potem wszystko miksujemy i wlewamy do przygotowanych wcześniej słoików.
Około dziesięciu minut pasteryzujemy. Po tym czasie wyjmujemy z wody i odstawiamy do ostygnięcia. Ustawiamy je do góry dnem.
I voila! Gotowe, można na zimę zachomikować i do domowej pizzy użyć na przykład.
Smacznego!
Ostatnio:
dynia
sałatka gyros
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości