Cały czas sałatki i sałatki daję, ale nei mozna zapomniec o innych daniach. Teraz jest sezon, w sumie już się powoli kończy na fasolkę szparagową. Pyszna potrawa, zastąpić moż enawet mięso, bo ma dużo białka. Także fasolka szparagowa to jak dla mnie numer jeden w daniach sezonowych. Pyszota po prostu.
Składniki:
- 25 dag brokułów
- 20 dag fasolki szparagowej
- bułka tarta
- masło
- sól, pieprz
- cukier
Przygotowanie:
Myjemy fasolkę i brokuły, następnie dzielimy na małe części. Do garnka wlewamy 1,5 l wody i gotujemy soląc ją i dodając łyżeczkę cukru. Po doprowadzeniu do wrzenia wrzucamy fasolkę i brokuły. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
W tym czasie rozpuszczamy na patelni trochę masła i podsypujemy bułką tartą. Łączymy na jednolita masę.
Gdy warzywa są już ugotowane, odcedzamy je i dodajemy bułkę tartą. Delikatnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Smacznego!
Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości