Łasuch Łasuch
201
BLOG

Szparagowa

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 9

Cały czas sałatki i sałatki daję, ale nei mozna zapomniec o innych daniach. Teraz jest sezon, w sumie już się powoli kończy na fasolkę szparagową. Pyszna potrawa, zastąpić moż enawet mięso, bo ma dużo białka. Także fasolka szparagowa to jak dla mnie numer jeden w daniach sezonowych. Pyszota po prostu.

Fasolka szparagowa

Składniki:

  • 25 dag brokułów
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • bułka tarta
  • masło
  • sól, pieprz
  • cukier

Przygotowanie:

Myjemy fasolkę i brokuły, następnie dzielimy na małe części. Do garnka wlewamy 1,5 l wody i gotujemy soląc ją i dodając łyżeczkę cukru. Po doprowadzeniu do wrzenia wrzucamy fasolkę i brokuły. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
W tym czasie rozpuszczamy na patelni trochę masła i podsypujemy bułką tartą. Łączymy na jednolita masę. 

Gdy warzywa są już ugotowane, odcedzamy je i dodajemy bułkę tartą. Delikatnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.

Smacznego!

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (9)

Inne tematy w dziale Rozmaitości