Łasuch Łasuch
340
BLOG

Ogórkowa nad ogórkową

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 8

Nie znam nawet jednej osoby, która nie lubiłaby zupy ogórkowej. Jej wygląd, smak i aromat powodują, że za nią tęsknimy i najczęściej ją gotujemy. Obiad z taką zupą, jak zupa ogórkowa na czele – oto przepis nad pzrepisy :) Zupa ogórkowa już była, ale dziś inny przepis.

Zupa ogórkowa



Składniki:

2 litry wody, 4 pałki z kurczaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 8 dużych ziemniaków, cebula,  6 średniej wielkości ogórków kiszonych,   łyżka mąki, 1/4 szklanki śmietany, kostka rosołowa, ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz.

Sposób wykonania:

Do średniej wielkości garnka wlewamy wodę, gotujemy ją i dodajemy pałki kurczaka. Usuwamy zebrane na wierzchu szumowiny i dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól. Chwilkę gotujemy. Obieramy marchewkę, pietruszkę, selera i kroimy w talarki – wrzucamy do zupy. Dodajemy obraną cebulę. Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę – wrzucamy do garnka. Całość gotujemy aż zmiękną ziemniaki, a następnie dodajemy utarte na grubych oczkach tarki ogórki kiszone. Gotujemy 15 minut i zaprawiamy mąką i śmietaną.
Pychota.

Smacznego!

było:

fasolka po bretońsku

tarta

 

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Pokaż komentarze (8)

Inne tematy w dziale Rozmaitości