Łasuch Łasuch
594
BLOG

Pasta jajeczna z łososiem

Łasuch Łasuch Rozmaitości Obserwuj notkę 5

Pomysł na smaczne śniadanie? Oto pyszna pasta jajeczna z łososiem, która  zaspokaja zawsze mój głód, a w połączeniu z tostami stanowi doskonałe śniadanie. Jednak pasta jajeczna nie musi być obowiązkową w śniadaniowym menu, równie dobrze możemy ją spożywać na 2 śniadanie bądź na wczesną kolację. Polecam.

Pasta jajeczna



Składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo, kawałek wędzonego łososia, 1 cebula czerwona, 2 duże ogórki konserwowe, ząbek czosnku, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany, sól, pieprz.

Przygotowanie:

Jajka kroimy w jak najdrobniejszą kostkę, dodajemy do nich rozdrobnionego łososia, posiekaną w cebulę i ząbek czosnku. Dodajemy posiekane ogórki i wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez wymieszany wcześniej ze śmietaną. Pastę jajeczną podajemy najlepiej z tostami.
Życzę smacznego.

Łasuch
O mnie Łasuch

Łasuch jest łakomczuchem a do przepisów ma wszelkie prawa, jakby ktoś dociekał.

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości