Rozmaitości 19.10.2012, 23:44 Beszamel Dziś na obiadokolację była lazania ze szpinakiem. Każdy facet lubi makarony pod każdą postacią. A ja juz pasjami :) Dzisiaj wymyśliłem, że zrobię ją z sosem beszamelowym . I wyszło super, bo sos beszamelowy był nieziemski :)...
Rozmaitości 18.10.2012, 22:53 Boef strogonow Kumpel się żeni. No cóż, każdy kiedyś w końcu podejmuję tą decyzję. Wesele będzie huczne i na pewno nie zabraknie dobrego jedzenia. Pewnie podadzą strogonow - a cieszę się na samą myśl bo bardzo lubię to danie. Takze...
Rozmaitości 17.10.2012, 21:00 Barszcz nomen omen czerwony W następnym tygodniu szykuje się imprezka, dobra okazja - poczatek zimy :) Wpadną znajomi i muszę coś przygotować. Może barszcz czerwony , do tego krokiety - chyba niezły pomysł... będzie git :) Dobry barszcz czerwony...
Rozmaitości 16.10.2012, 23:29 Gołabeczki Jesień to masa kapusty, prawda? A dostępnośc białej kapusty, jej świeży wygląd nieodparcie kojarzą mi się z gołąbkami . Z gołąbkami robionymi przez moich rodziców. A przepis na nie jest bardzo prosty. Gołąbki w...
Rozmaitości 15.10.2012, 22:42 Jabłkowa szarlotka Jesień się nieubłaganie kończy, jabłek zatrzęsienie, więc trzeba to wykorzystać. A co najlepiej z jabłek zrobić? Oczywiście szarlotkę . Kto nie lubi szarlotki? Nie znam takiego, także dzisiaj szarlotka , w wersji tutti- frutti...
Rozmaitości 14.10.2012, 22:01 Ogórkowa Po ciężkim likendzie nie ma to jak zupa, szczególnie, gdy na dworze już jesień, a moja jedna z ulubionych to zupa ogórkowa . Smak dzieciństwa, przynajmniej dla mnie. Zupa ogórkowa Potrzebne składniki: 70...
Rozmaitości 12.10.2012, 23:20 Kolejna sałatka Jutro impreza i stąd dzisiejszy wpis, bo co to za impreza, gdy na stole brakuje sałatki gyros ? :) W moim domu taka impreza się nei liczy i mam nadzieję zaszczepić takie przekonanie każdemu :) Także, jeśli ktoś nie umie robić...
Rozmaitości 10.10.2012, 19:53 Bretonka Ale pogoda... aż sie płakać chce. No nic, trzeba to sobie osłodzić pysznym żarciem. A dla mnie taka fasolka po bretońsku idealnie spełnia to założenie. Sycąca, dobra, prawda? Fasolka po bretońsku pewnie tyle ma z Francją...