Dziś kolejna zupa:
krem z marchwi inspirowany książką kucharską Okrasa gotuje z Lidl Polska.
Zrobiona wg mojego przepisu - marchew, kasza jaglana, cebula, kurkuma, oliwa, imbir, pomarańcza, pestki dyni.
Szczerze polecam dodać do niej kaszę jaglaną, aby zupa była pełnowartościowa i syta.
Co potrzebujemy do zupy kremu?
Wywar z rosołu lub bulion ugotowany wcześniej, doprawiony kurkumą, pieprzem cayenne oraz startym imbirem.
Ja użyłam do mojego przepisu: ugotowany bulion warzywny, 1kg marchwi, 2 szklanki ugotowanej wcześniej na oliwie kaszy jaglanej, 1 cebulkę dymkę oraz sok z 1 pomarańczy doprawione przyprawami.
Blendujemy wszystko na jednolitą masę a na wierzch dodajemy uprażone pestki z dyni.
Na wierzch posypujemy ulubionymi pestkami - u mnie dzisiaj dynia.
Do marchwi pasuje także parmezan i pestki słonecznika.
Zupa jest wartościowym posiłkiem na obiad, kolację, a także na śniadanie!
Super rozgrzewa w zimne wieczory, dlatego polecam ją o każdej porze dnia.
#kuchniajaglana #zdrowie #kaszajaglana #zupa
konsultant szkoleniowy komunikacji/relacji/wystąpień publicznych/personal brandingu online w oparciu o kanał LinkedIn
konferansjerka i networkerka wydarzeń biznesowych i kulturalnych
pasjonatka tańca
Nowości od blogera
Inne tematy w dziale Rozmaitości