Starosta Melsztyński Starosta Melsztyński
196
BLOG

Diabelskie jajka wielkanocne

Starosta Melsztyński Starosta Melsztyński Gotowanie Obserwuj temat Obserwuj notkę 1

Składniki

  • jajek 
  • 100-200 ml soku z czerwonych buraków, rozcieńczonego w tej samej ilości wody
  • 1,5 łyżki stołowe majonezu (ja daję 3)
  • łyżki stołowe crème fraiche (co ja ci będę mówił, weź proporcje jakie lubisz)
  • łyżka stołowa ostrej musztardy np dijon 
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • kilka kropli sosu tabasco (wedle upodobania i ostrożnie dla nowicjuszy)
  • sól
  • czarny pieprz grubo mielony
  • wiosenny zielony koperek

 

Przygotowanie

Ugotuj jajka bezlitośnie na twardo, ostudź szokująco zimną wodą, obierz bezwstydnie ze skorupek, wrzuć brutalnie do słoika lub innego pojemnika i zalej bezwzględnie sokiem z buraków z wodą. Wstaw na noc do lodówki, niech poczują na własnej skórze twoją lodowatą pogardę. Rano będą pięknie różowe niczym razemki Zandberga.

Następnego dnia pokrój je najostrzejszym nożem po pradziadku z NSZ starannie na połówki (zamiast noża możesz użyć siekiery po pradziaku z UPA), wyjmij żółtka wyklęte i zmasakruj je  widelcem. Zrób im multi kulti mieszając z żółtym majonezem, białą śmietaną, żółtą musztardą i czerwonym tabasco (z tabasco ostrożnie, jeśli nie chcesz iść do piekła). Posól do smaku. Mieszankę ras i kultur wepchnij do szprycy kuchennej i wypchnij na opróżnione miejsce w starej cywilizacji białek, pozbawionych wartości. Poseksuj czarnym pieprzem z najczarniejszej Afryki za zmianę z czerwoną papryką z komunistycznej Kuby.

Posyp zielonym koperkiem prosto od ekologów, co nie pozwalają ci palić śmieci.

Wesołych Świąt

Zero tolerancji dla tolerancji

Niech ci świszczą husarskie skrzydła




Patriotyzm jest ostatnim schronieniem szubrawców. Samuel Johnson    

Nowości od blogera

Komentarze

Inne tematy w dziale Rozmaitości